Partidos da fase eliminatoria en FIFA 2022

Os oitavos de final disputáronse do 3 ao 7 de decembro.Os Países Baixos, vencedores do grupo A, marcaron goles a través de Memphis Depay, Daley Blind e Denzel Dumfries ao derrotar a Estados Unidos por 3-1, e Haji Wright marcaba para os Estados Unidos.Messi anotou o seu terceiro tanto do torneo xunto a Julián Álvarez para darlle a Arxentina unha vantaxe de dous goles sobre Australia e, a pesar do propio gol de Enzo Fernández dun tiro de Craig Goodwin, Arxentina gañou 2-1.O gol de Olivier Giroud e o doblete de Mbappé permitiron a Francia a vitoria por 3-1 sobre Polonia, e Robert Lewandowski marcou o único gol de Polonia de penalti.Inglaterra gañou a Senegal por 3-0, con goles de Jordan Henderson, Harry Kane e Bukayo Saka.Daizen Maeda marcou para o Xapón ante Croacia na primeira metade antes dun empate de Ivan Perišić na segunda.Ningún dos dous equipos puido atopar o gañador, con Croacia derrotando a Xapón por 3-1 nunha tanda de penaltis.Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison e Lucas Paquetá marcaron para o Brasil, pero unha volea do surcoreano Paik Seung-ho reduciu a desvantaxe a 4-1.O partido entre Marrocos e España rematou con empate sen goles aos 90 minutos, o que enviou o partido á prórroga.Ningún dos dous equipos puido marcar un gol na prórroga;Marrocos gañou o partido por 3-0 nos penaltis.Un hat-trick de Gonçalo Ramos levou a Portugal a derrotar a Suíza por 6-1, con goles dos portugueses Pepe, Raphaël Guerreiro e Rafael Leão e do suízo Manuel Akanji.

Os días 9 e 10 de decembro disputáronse os cuartos de final.Croacia e Brasil remataron 0-0 aos 90 minutos e foron á prórroga.Neymar marcou para o Brasil no minuto 15 da prórroga.Con todo, Croacia empatou por medio de Bruno Petković no segundo período da prórroga.Co partido empatado, unha tanda de penaltis decidiu a disputa, e Croacia gañou a tanda de penaltis por 4-2.Nahuel Molina e Messi marcaron para Arxentina antes de que Wout Weghorst empatase con dous tantos pouco antes do final do partido.O partido foi á prórroga e despois aos penaltis, onde Arxentina gañaría por 4-3.Marrocos derrotou a Portugal por 1-0, cun gol de Youssef En-Nesyri ao final da primeira metade.Marrocos converteuse na primeira nación africana e na primeira árabe en avanzar ata as semifinais da competición.A pesar de que Harry Kane marcou un penalti para Inglaterra, non foi suficiente para vencer a Francia, que gañou por 2-1 en virtude dos goles de Aurélien Tchouaméni e Olivier Giroud, que os mandou á súa segunda semifinal consecutiva na Copa do Mundo.

Ven e deseña o teu propio paraugas para apoiar ao equipo!

Hora de publicación: 13-12-2022